Svart förhandsgranskning i Studio 11

För en tid sedan fick en bekant problem med sin installation av Pinnacle Studio 11 (Vista). Oavsett vilken film han försökte lägga till kunde inte Studio 11 visa den, endast en svart ruta med ett utropstecken visades, detta gällde även för filmsnuttar som han tidigare använt. I Windows Media Center gick det alldeles utmärkt att spela upp filmerna. Öppnade han ett tidigare projekt så var resultatet det samma och försökte man skapa en film från det fick man ett felmeddelande att ursprungsfilmen inte kunde öppnas, även om filmen fanns kvar och ägare och läsrättigheter var helt korrekta.

Efter lite googlande efter lösning och även bläddrat på Pinnacles/Avid’s supportsidor och forum så verkar det inte som någon hade råkat ut för exakt samma fel och hittat lösningen. Men några tips gick att ändå att hitta som verkade ganska logiska.

Första som jag provade var att avinstallera Studio 11 och installera om inklusive alla extra plugins, pluspaket och uppdateringar osv. Ingen skillnad fortfarande samma svarta ruta med utropstecken i förhandsgranskningen.

Nästa steg uppdatera drivrutinerna till grafikkortet. Samma resultat som tidigare.

Uppdatera directX, ingen skillnad.

Backade system till en tidpunkt innan Studio 11 slutade fungera. Fortfarande samma fel.

Avinstallerade Studio 11 igen och laddade hem RegDelete från Pinnacle som skulle radera alla registerposter som fanns kopplade till Studio 11 och alla uppdateringar. Installerade om allt igen. Fortfarande samma fel.

Lösning

Avinstallerade igen, körde RegDelete och sökte igenom dator och raderade allt som verkade ha något med Studio 11 och Pinnacle och det fanns mycket. Några av ställen som jag fann var: Users/Default User/(Shared files och AppData), installationsmappen under Program Files och Shared files. (Skriver sökvägarna från minnet, kan heta något liknande)
Installerade om Studio 11 med alla uppdateringar. Äntligen fungerar programmet, inga problem att förhandsgranska filmer och redigera samt skapa film, men hade PcTV slutat fungera.

PcTV startar inte ens, bara ett fult felmeddelande efter någon sekund. Okej det är väl bara att installera om. Försöker avinstallera med får bara upp samma felmeddelande som förut, så jag skickar in installationsskivorna och väljer reparera installation, inga protester från programmet och efter några minuter så är allt klart och PcTV fungerade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *