För lång dyndns adress för Cisco RV042

Skaffade nyligen en ny router efter att den gamla började började tappa packet och bete sig underligt åt. Efter lite letande fastnade jag för Linksys RV042. Den verkade i stort ha de egenskaper jag behöver, bl a VPN möjligheter, port prioritering, DDNS, hygglig prestanda och ett överkomligt pris.

Initiala installationen gick utan några problem, router är snabb vid omstarter i de fall ändringar kräver omstart även om många ändringar sker utan behov av omstart, till skillnad mot de Belkin och Zyxel routrar som jag petat på.

Men när jag skull ställa in Dyndns-adressen i router stötte jag på en begränsning som jag inte förstår varför man har. Adressen skall matas in i tre fält var av det mittersta fältet endast rymmer 15 tecken vilket blir ett problem om den Dyndns adress som man har är betydligt mycket längre.

Googlande på problemet visade att problemet är känt sedan flera år och att Linksys inte verkar vara intresserade att fixa det. De flesta förslag som jag hitta var att uppdatera firmware, visserligen finns det en nyare version versionsdatum 2010.08.19  men om den skulle lösa problem framgår inte och så krävs det ver 3 av hårdvaran och den som jag har är ver 2 tillverkad 2010.06 .

Efter ytterligare googlande hittade jag detta inlägg från 17/11-2009 på  ironportnation av  jrhelgeson, där han hade funnit att om man matade in en bokstav + punkt och mittendelen av adressen i den första textrutan och sparade, så flyttas den text som står efter punkten till mittenrutan trots att den inte får plats och man kan lägga in rätt första del av adressen i den första rutan.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *