Uppdatering av dyndns-adress i Cisco RV042 fungerar ej

Routern har inte bara problem med långa dyndns-adresser, den uppdaterar inte adressen efter 30 dagar, vilket är ett problem om man inte vill betala för ett premium konto. Om man loggar in på router och går in på dyndns inställningarna och sparar så blir adressen dock uppdaterad. Men vem vill behöva logga in på router var trettionde dag för att adressen inte skall sluta fungera!

Ja ja jag vet att det finns program som man lägger på någon dator för att uppdatera dns adressen automatiskt, men när man köper en router där framgår av specifikationerna att den stöder dyndns så förväntar man sig att det skall fungera!

Efter lite googlande visar det sig att det inte bara är jag som har det problemet det finns ganska många inlägg på Ciscos forum om just det problemet. Även om jag har rev 2 av router verkar det som problemet kvarstår rev 3, men det kan ha blivit åtgärdat, dock tvivlar på att Cisco skulle åtgärda felet. Av de kommentar på Ciscos forum verkar det som Cisco inte är speciellt intresserade av att åtgärda fel i redan sålda produkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *